30/11/2009

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

Η Α.Ε Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ κατέκτησε την 1η θέση στη λίστα των “Top Companies for Leaders” στην Ευρώπη και την 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το 2009, λαμβάνοντας μια διεθνή τιμητική διάκριση στον τομέα της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και των ηγετικών δεξιοτήτων των στελεχών.

Η λίστα αυτή είναι αποτέλεσμα της πιο εμπεριστατωμένης έρευνας παγκοσμίως, με θέμα την ηγεσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων. Η έρευνα “Top Companies for Leaders” διεξάγεται από την Hewitt Associates, τη γνωστή διεθνή εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με RBL Group – σύμβουλοι σε θέματα HR, με ιδρυτές τον Norm Smallwood & David Ulrich, έναν από τους 50 κορυφαίους στοχαστές στον επιχειρηματικό κόσμο – και το περιοδικό Fortune.

Περισσότερες από 500 επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην έρευνα για την προσέλκυση, διατήρηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Η επιλογή και η κατάταξη των φετινών νικητών έγινε από μια έγκριτη επιτροπή ανεξάρτητων κριτών από όλο τον κόσμο και βασίστηκε σε κριτήρια όπως η ισχύς των πρακτικών και της κουλτούρας ηγεσίας, τα παραδείγματα ανάπτυξης ηγετών σε διεθνή κλίμακα, ο αντίκτυπος της ηγεσίας στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις, οι επιχειρηματικές επιδόσεις και η εταιρική φήμη.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα κοινό χαρακτηριστικό επισημάνθηκε, που διαφοροποιεί τις Κορυφαίες Επιχειρήσεις από τις υπόλοιπες: Ακόμη και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να εστιάζουν στην ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, «η ηγεσία δεν είναι κάτι το γενικό και το εναλλάξιμο. Επενδύουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια δημιουργίας πρακτικών ανάπτυξης των ανθρώπων μας στα μέτρα των αναγκών της επιχείρησής μας, καθώς και στα μέτρα των αξιών μας και των επιθυμητών αρχών της ηγεσίας. Έχει ειπωθεί συχνά ότι είναι κρίμα να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη μια κρίση. Η τωρινή οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για την εμπλούτιση των ηγετικών δεξιοτήτων των στελεχών».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι “Κορυφαίες Επιχειρήσεις” θέτουν την ηγεσία ως πρώτη προτεραιότητα, συνδέοντας την επένδυση στην ηγεσία με την επιχειρηματική στρατηγική τους. Όλες οι Ευρωπαϊκές Κορυφαίες Επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η επένδυση στην ηγεσία ως στρατηγική επιταγή είναι επιχειρηματικά ορθή, συγκρινόμενες με το 71% των υπολοίπων Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Αυτή η διάκριση μας κάνει περήφανους και συνάμα ακόμη περισσότερο υπεύθυνους στην εντόπιση και βελτίωση μελλοντικών θεμάτων ηγεσίας.

Η επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2009 στο διαδικτυακό τόπο του περιοδικού Fortune στους παρακάτω συνδέσμους:

Παγκόσμια κατάταξη

Ευρωπαϊκή κατάταξη

Επιπλέον, θα δημοσιευθεί σχετικό άρθρο στο περιοδικό Fortune στο τεύχος του Δεκεμβρίου.