17/07/2006

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΣΤΟ PORT NETWARK (ΗΠΑ)

Στις 17 Ιουλίου 2006 η Εssex Cement Company LLC – μέλος του Ομίλου εταιριών της TITAN AMERICA – πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου σταθμού αποθήκευσης και διακίνησης τσιμέντου στο Port Newark του N. Jersey.

“Ο νέος σταθμός – σχεδιασμένος για υψηλή απόδοση και αυτοματοποιημένη λειτουργία – είναι ο μεγαλύτερος σταθμός διακίνησης τσιμέντου στην αγορά αυτή, καθώς και η μοναδική πηγή τσιμέντου στην πολιτεία του New Jersey,” είπε ο ‘Αρης Παπαδόπουλος, Titan America CEO. Επιπλέον, ο νέος σταθμός θα μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών και να συνεχίσουμε να διευρύνουμε το ρόλο του Λιμένα του Newark ως μίας από τις βασικότερες πύλες κατασκευαστικών και οικοδομικών υλικών για το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.”

Ο νέος σταθμός σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας φάσης στη μακροχρόνια σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις Λιμενικές Αρχές και την Essex Cement.

“Η απόφασή μας για επενδύσεις και εκσυγχρονισμό του εμπορευματικού σταθμού μας στο Λιμένα του Newark είναι αναπόσπαστο τμήμα των αναπτυξιακών μας σχεδίων. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με το Λιμένα του Newark αλλά και γενικότερα με την επιχειρηματική κοινότητα του New Jersey και της Νέας Υόρκης,” δηλώνει ο Τάκης Τσαγκλής, Vise President, Essex Cement Company LLC. Η Essex Cement, μέλος της οικογένειας του Λιμένα του Newark από το 1985, έχει εισάγει πάνω από έξι εκατομμύρια τόνους τσιμέντο στη μητροπολιτική Νέα Υόρκη και την περιοχή του New Jersey από τις αρχικές της αποθήκες, έκτασης 12 στρεμμάτων. Μετά από την ανακατασκευή του, το κέντρο της Essex έχει πλέον τη δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 62.000 τόνων τσιμέντου.

“Πρόκειται για ένα παράδειγμα συνεργασίας η οποία μας επιτρέπει να αυξήσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να διατηρήσουμε τους Λιμένες της Νέας Υόρκης και του New Jersey στην κορυφαία θέση προορισμών της Ανατολικής Ακτής για τους διεθνείς μεταφορείς,” δηλώνει ο Richard Larrabee, Διευθυντής Λιμενικού Εμπορίου. “Τέτοια έργα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την οικονομία της περιοχής μας.”

Ο σταθμός αυτός έχει ιδιαίτερη –ουσιαστική και ιστορική – σημασία για τον ΤΙΤΑΝΑ: μέσω αυτού διακινήθηκαν, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, οι πρώτες εξαγωγές της Εταιρίας στις ΗΠΑ. Και η εξαγορά της Essex Cement Company LLC, ήταν η πρώτη επένδυση του ΤΙΤΑΝΑ στην Αμερική (1988 – 1991).

www.titan.gr
www.titanamerica.com