10/11/2010

Ο ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ TITAN AMERICA ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΣΚΟΚΙ, Ιλλινόις – Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών (Portland Cement Association – PCA) εξέλεξε τον Άρη Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο κατά τη φθινοπωρινή συνεδρίασή του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ο κύριος Παπαδόπουλος διαδέχεται τον Ενρίκε Εσκαλάντε της GCC of America.

«Είναι τιμή μου να υπηρετήσω τον κλάδο ως Πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών», δήλωσε ο κύριος Παπαδόπουλος. «Κατά τα προσεχή έτη, θα είναι ζωτικό για τον κλάδο και τους τομείς του να συνασπιστούν κάτω από τον κοινό σκοπό ενίσχυσης και προβολής των κοινωνικών αξιών που οι κατασκευές σκυροδέματος και τα παρεμφερή υλικά προσφέρουν στους ανθρώπους, στις κοινότητες και στην οικονομία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ισχυρότερη εγχώρια βάση παραγωγής τσιμέντου.»

Ο κύριος Παπαδόπουλος είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Titan America, της αμερικανικής θυγατρικής του Ομίλου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, με έδρα το Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Εισήλθε στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ το 1992 για να αναπτύξει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Το 1994 έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Titan Atlantic, η οποία το 2000 μετονομάστηκε σε Titan America.

Προτού αρχίσει να εργάζεται στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, ο κύριος Παπαδόπουλος κατείχε θέσεις μηχανικού και διευθυντικού στελέχους στους κλάδους της παραγωγής ενέργειας και των πετρελαιοειδών.

Εκτός της θητείας του ως Αντιπροέδρου της PCA κατά τα τελευταία δύο έτη, ο κύριος Παπαδόπουλος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PCA και του CTL Group. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Αειφορίας και Επικοινωνιών της PCA και ηγείται της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Κλάδο του Τσιμέντου.

Ο κύριος Παπαδόπουλος κατέχει τίτλους σπουδών Bachelor και Master στη Χημική Μηχανική από το MIT και δίπλωμα MBA από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σχετικά με την PCA

Με έδρα το Σκόκι του Ιλλινόις, η Ένωση Αμερικανικών Τσιμεντοβιομηχανιών αντιπροσωπεύει εταιρείες τσιμέντου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Διεξάγει προγράμματα ανάπτυξης αγοράς, μηχανικής, έρευνας, εκπαίδευσης και δημοσίων υποθέσεων.

5420 Old Orchard Road
Skokie, Illinois 60077-1083