11/11/2010

Η DUPONT ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΣΤΟΝ OΜΙΛΟ ΤΙΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010

Αθήνα, Ελλάδα – Η DuPont ανακοίνωσε τους πέντε νικητές για τα Βραβεία Ασφάλειας DuPont 2010. Τα βραβεία, που εφέτος απονέμονται για ένατη φορά, αναγνωρίζουν εξαιρετικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων στο χώρο εργασίας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ). Κάθε χρόνο η DuPont απονέμει τα βραβεία σε πέντε άτομα, εταιρείες ή οργανισμούς που επιλέγονται ως οι πλέον επάξιοι σε μία από τις πέντε κατηγορίες βράβευσης. Αυτή τη χρονιά, ένας από τους 5 αποδέκτες ήταν ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στην κατηγορία της Πολιτιστικής Ανέλιξης για το πρόγραμμά του που υλοποιήθηκε στο αιγυπτιακό εργοστάσιο του Beni Suef.

Παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών με έδρα την Ελλάδα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ διαθέτει 13 εργοστάσια σε οκτώ χώρες. Όταν η εταιρεία αποφάσισε να εγκαινιάσει μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο τσιμέντου στο Beni Suef της Αιγύπτου, στόχοι του Ομίλου ΤΙΤΑΝ ήταν να ολοκληρωθεί εγκαίρως, εντός προϋπολογισμού και χωρίς ατυχήματα. Ο στόχος αυτός ήταν εξαιρετικά δύσκολος λόγω του αριθμού των συνεργατών που συμμετείχαν στην κατασκευή και της έλλειψης κουλτούρας ασφάλειας στο εργατικό δυναμικό. Στο αποκορύφωμα των εργασιών, εργάζονταν στο χώρο περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι – εντόπιοι και ξένοι. Μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση σε ασφαλείς διαδικασίες, την προσήλωση της ομάδας έργου στην αύξηση της συνείδησης σε θέματα ασφάλειας και τη χρήση επιβραβεύσεων, εδραιώθηκε ισχυρή κουλτούρα σε θέματα ασφαλούς εργασίας. Η προσέγγιση αυτή υπήρξε ο πρωταρχικός παράγων για την ολοκλήρωση του έργου χωρίς ατυχήματα. Το έργο της γραμμής 2 στο Beni Suef αντιπροσωπεύει μια πραγματική αναβάθμιση για τα αιγυπτιακά πρότυπα ασφάλειας. Απέκτησε φήμη ως “ένας από τους ασφαλέστερους χώρους εργασίας” σε ολόκληρη την Αίγυπτο. Σήμερα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συνεχίζει να απασχολεί ικανό αριθμό εργατών, τεχνικών και μηχανικών στη λειτουργία της νέας γραμμής, επιτυγχάνοντας έναν ακόμη στόχο του: Τη μεταβίβαση της αποκτηθείσας γνώσης και κουλτούρας και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του εργοστασίου του Beni Suef.

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιβραβεύουμε τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ για τα επιτεύγματα και την προσήλωσή του στον τομέα της ασφάλειας και στην ευημερία των εργαζομένων του”, ανέφερε ο Koen Van Neyghem, Πρόεδρος της DuPont Sustainable Solutions, EMEA. “Όπως και η DuPont, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ πιστεύει ότι η ασφάλεια είναι ο ορθός τρόπος επιχειρηματικής λειτουργίας, ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται και αποδίδουν καλύτερα σε ασφαλή περιβάλλοντα και ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέφουν στο σπίτι ασφαλείς στο τέλος της ημέρας.”.

«Καλωσορίζουμε αυτήν την αναγνώριση των προσπαθειών μας για εδραίωση κουλτούρας υψηλής επίδοσης στον τομέα της ασφαλούς λειτουργίας μας. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένη αυτεπίγνωση και ώθηση για αυτοβελτίωση και όχι σε εφησυχασμό και αυταρέσκεια» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Όλα τα προγράμματα, τα έργα και οι συνεισφορές που υποβάλλονται για τα Βραβεία Ασφάλειας DuPont εξετάζονται και κρίνονται από ομάδα αμερόληπτων εμπειρογνωμόνων που είναι διακεκριμένοι στους αντίστοιχους τομείς τους. Αυτοί αξιολογούν τις συμμετοχές όσον αφορά στο σχεδιασμό, το πεδίο εφαρμογής, τα αποτελέσματα, την καινοτομία, τους κινδύνους, καθώς και τη δυνατότητα αναπαραγωγής τους.

Τα βραβεία στις άλλες κατηγορίες απονεμήθηκαν εφέτος στους ακόλουθους:

• Isastur (Ισπανία) για Καινοτόμο Προσέγγιση,
  • PSA Peugeot Citroën (Γαλλία) για Βελτίωση Απόδοσης,
  • Reliance Industries Ltd. (Ινδία) για Δέσμευση της Διοίκησης,
  • SC OMV Petrom SA (Ρουμανία) για Αειφόρο Επιχειρηματική Δραστηριότητα.

Από το 2001, η DuPont είναι ο χορηγός των Βραβείων Ασφάλειας DuPont, έχοντας ως σκοπό να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για ασφάλεια στο χώρο εργασίας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθώς και να προαγάγει την ασφάλεια σε άλλους τομείς της ζωής. Αντλώντας από εμπειρία και συσσωρευμένη γνώση 200 ετών στην ασφάλεια, τη μηχανική, την περιβαλλοντική φροντίδα και τη διαχείριση επιχειρηματικών λειτουργιών, η DuPont προσφέρει συμβουλές μέσω συνεργασίας, εκπαίδευση και λυσιτελείς τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν τους οργανισμούς να αλλάξουν ριζικά τους χώρους εργασίας τους και τις εργασιακές τους κουλτούρες, προκειμένου να καταστούν περισσότερο ασφαλείς, αποδοτικοί και περιβαλλοντικά βιώσιμοι. Πρόσθετες πληροφορίες για τα Βραβεία Ασφάλειας DuPont παρέχονται στη διεύθυνση www2.dupont.com/DuPont_Safety_Resources/en_ZA/DuPont_Safety_Awards/
DuPont_Safety_Awards.html

Η DuPont (www.dupont.com) είναι εταιρεία προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Με έτος ίδρυσης το 1802, η DuPont εφαρμόζει την επιστήμη στην πράξη δημιουργώντας βιώσιμες λύσεις, ουσιώδεις για καλύτερη, ασφαλέστερη, υγιέστερη ζωή για τους ανθρώπους. Η DuPont δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες, παρέχοντας ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε διάφορους τομείς της αγοράς, όπως γεωργία και τρόφιμα, οικοδομές και κατασκευές, επικοινωνίες και μεταφορές.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ (www.titan-cement.com) είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με πάνω από 100 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει 13 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε 8 χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, ΗΠΑ, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Contacts:
Magdalena Kicinska
DuPont Communication Central Europe
magdalena.kicinska@pol.dupont.com
Contacts:
Σπύρος Μ. Ξένος
Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας ΤΙΤΑΝ
+ 30 210 2591255
smx@titan.gr

Ο Ελλειψοειδής Λογότυπος DuPont, DuPont™, και (η φράση) The miracles of science™ αποτελούν σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της E. I. du Pont de Nemours and Company ή των θυγατρικών εταιρειών της.