24/10/2002

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – Η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ολοκλήρωσε στην Αθήνα τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της

Την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002, η Εταιρία ΤΙΤΑΝ πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκδήλωση με θέμα «Εταιρική Ευθύνη και Κοινωνική Αλληλεγγύη», ολοκληρώνοντας έτσι τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της και συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η εκδήλωση της 24ης Οκτωβρίου, η οποία συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, άρχισε με προβολή σε βίντεο διαγγέλματος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Kofi Annan, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ που κατατείνουν στην ενθάρρυνση και επέκταση των συλλογικών προσπαθειών για το σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των εργαζομένων αλλά και το περιβάλλον σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μετά το χαιρετισμό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κ. Ανδρέα Κανελλόπουλου μίλησε ως εισηγητής ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος.

Τονίσθηκαν τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η κοινωνία τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της συνεχούς αυξανόμενης μετανάστευσης, της ανεργίας, των δημογραφικών εξελίξεων καθώς και του όλο και μεγαλύτερου αριθμού των εξαρτημένων ατόμων.

Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των κοινωνικών προβλημάτων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά η επιχειρηματική κοινότητα σε συνεργασία με την κοινωνία πολιτών, ενισχύοντας το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Κύριοι ομιλητές ήσαν ο Μακαριότατος Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Τιράννων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας και η Κα Mary Robinson, τέως Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και παλιότερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Ειδικότερα, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σε εμπνευσμένη ομιλία του, επεσήμανε τη θρησκευτική διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης, το σημαντικό ρόλο του Χριστιανισμού στην μεγιστοποίηση του σεβασμού, ενδιαφέροντος και αγάπης για το συνάνθρωπο. Ακόμη επεσήμανε την ανάγκη αφενός το χρέος της αλληλεγγύης να αποτελεί βασική παράμετρο καθορισμού της αποστολής και των στόχων κάθε επιχείρησης και, αφετέρου, η δέσμευση κάθε ανθρώπου με ένα κοινωνικό συμβόλαιο αλληλεγγύης ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της εποχής μας.

Ενώ η Κα Mary Robinson επικεντρώθηκε στην ανάγκη της εταιρικής συνεισφοράς, η οποία σε συνδυασμό με την Πολιτεία, τους Διεθνείς Οργανισμούς και το Κοινωνικό Σύνολο θα συμβάλει στην ανάδειξη των ηθικών Αρχών της Παγκόσμιας Οικονομίας.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το έργο της Εταιρίας θα συνεχιστεί με την ίδια πίστη και υψηλούς στόχους. Οι κοινωνικές της δραστηριότητες και η προσφορά της στον άνθρωπο και το περιβάλλον θα επεκταθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές της χώρας, εκπρόσωποι της εκκλησίας, των ξένων διπλωματικών αποστολών, του επιχειρηματικού κόσμου, φίλοι και συνεργάτες της Εταιρίας.

Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Πειραιά «Δημήτρης Μητρόπουλος», υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Την παρουσίαση έκανε ο Αλέξης Κωστάλας.