26/03/2007

ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ S&W READY MIX CONCRETE COMPANY ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΙΤΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

H Titan America LLC, θυγατρική της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της S&W Ready Mix Concrete Company (“S&W”) βασικού προμηθευτή σκυροδέματος στις παράκτιες αγορές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ. Η εξαγορά της S&W εντάσσεται στη στρατηγική καθετοποίησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στον κλάδο σκυροδέματος και επιταχύνει σημαντικά την υλοποίηση του προγράμματος επέκτασής του στη Βόρεια Καρολίνα.

Το τίμημα ανέρχεται σε $235 εκατομμύρια πλέον των κεφαλαίων κίνησης και λοιπών προσαρμογών μετρητοίς, για την εξαγορά του 100% της επιχείρησης. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της S&W ανήλθαν σχεδόν σε $48 εκατομμύρια το έτος 2006, που ήταν μία εξαιρετική χρονιά, λόγω της υψηλής ζήτησης του τομέα κατασκευής κατοικιών. Η S&W διαθέτει 26 μονάδες παραγωγής σκυροδέματος σε τοποθεσίες με στρατηγικό ενδιαφέρον στις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές του Myrtle Beach, της Νότιας Καρολίνας και του Wilmington της Βόρειας Καρολίνας.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην περιοχή περιλαμβάνουν ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Roanoke της Βιρτζίνια, έναν σταθμό εισαγωγής τσιμέντου στο Norfolk, πολλαπλούς σταθμούς διακίνησης δομικών υλικών με σιδηροδρομική σύνδεση, μονάδες παραγωγής σκυροδέματος και μία μονάδα επεξεργασίας και εμπορίας ιπτάμενης τέφρας. Η Titan America είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς δομικών υλικών στις ανατολικές ΗΠΑ, με έδρα το Norfolk της Βιρτζίνια.

Ο Όμιλος Τιτάν είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών με έδρα την Ελλάδα. Διαθέτει 11 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε έξι χώρες. Το 2006 πούλησε πάνω από 16 εκ. τόνους τσιμέντου και υλικών με παρεμφερείς ιδιότητες, πάνω από 6 εκ. μ3 ετοίμου σκυροδέματος, 22 εκ. τόνους αδρανών υλικών και διάφορα ακόμη δομικά υλικά όπως τσιμεντόλιθους, έτοιμα κονιάματα κλπ.